27 Temmuz 2010 Salı

Dürüyenin Güğümleri nerede çekiliyor? işte cevabı


Reyting rekorları kıran Dürüyenin Güğümleri neredemi çekiliyor. İşte cevabı. Yıllardır koruduğu tarihi dokusu, yeşilin her tonunun bulunması ile deniz, kum ve güneşin bir arada yaşandığı Muğla sinemacılar ve dizi yapımcılarının gözdesi olmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz yıllarda Bozüyük Beldesinde çekilen Baba Ocağı Dizisinin ardından şimdi de Akkaya Köyü, Ana Kucağı-Düriye’nin Güğümleri dizisine ev sahipliği yapıyor.
Daha önce Baba Ocağı ve daha birçok dizinin yönetmenliğini yapan Aydın Söke’li Yönetmen Mustafa Şevki Doğan’ın yönettiği dizide İpek Tuzcuoğlu, Emre Kınay, Uğur Çavuşoğlu, Selahattin Taşdöğen, Kaan Urgancıoğlu, Lemi Filozof, Yener Gürsoy ve Yeliz Şar rol alıyor.
Çekimleri devam eden ve yaklaşık iki hafta sonra Star Televizyonunda yayınlanmaya başlanacak olan dizi setini Akkaya Köyünde eşi ile birlikte ziyaret eden Muğla Valisi Fatih Şahin, dizi ekibi ile birlikte sıcak bir sohbet gerçekleştirdi. Dizinin başrol oyuncusu İpek Tuzcuoğlu ve Yönetmen Şevki Doğan ile sohbet eden Vali Şahin ve eşi dizi hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

‘Ana Kucağı-Düriye’nin Güğümleri’ dizisinde İpek Tuzcuoğlu ve Emre Kınay başrolleri paylaşacak. İkili, dört çocuk sahibi boşanmış bir karı-kocayı canlandıracak. İneğiyle, boğasıyla, davuluyla zurnasıyla, köylüsüyle delisiyle, türküleriyle aşklarıyla, köyde geçen komik sıcak bir hikâye…

“Dürüye’nin Güğümleri” Vali Şahin’in dizi setini ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Yönetmen Şevki Doğan, Muğla’nın bulundurduğu tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile dünyanın en güzel kentlerinden birisi olduğunu belirterek, Muğla’da bu diziyi çekmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Dizide Düriye’yi canlandıracak olan ünlü oyuncu İpek Tuzcuoğlu’da Akkaya köylülerinin çok sıcak insanlar olduklarını belirterek, dizide oynamaktan ve Muğla’da bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Dizide Düriye’nin eski sevgilisi rolünde yer alan Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Uğur Çavuşoğlu’da daha önce bir kez tiyatro turnesi için geldiği Muğla’ya hayran kaldığını ve dizi de tecrübeli bir yönetmen ve usta oyuncularla birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

4 yorum:

  1. severek izliyoruz

    YanıtlaSil
  2. Son bölümde baba ocağı dizisi ile kıyaslanamayacak kadar aile dizisi olmayı hak etmemiş replikler vardı. Köylü anne kızlarına; köylü kadın başka köylü kadına, genç erkek sevgilisine, genç kız sevgilisine duymaktan hiç hoşnut olmadığımız ve olmıyacağımız söylemlerde bulundu. Örnek mi olgun bamya,ağızla kuş tutmak, koca dayağına karşı çıkınca sabaha kadar maruz kalınan şey ve iması ve gastroendoskopun kullanılışı.Baba ocağına benzer diye umutla başlamasını bekledik. Ama olmamış. Hiç sevmedik.

    YanıtlaSil
  3. süper bir dizi,baba ocagi gibi harika

    YanıtlaSil
  4. emegi geçen herkesi canı gönülden kutluyorum hiç bir bölümünüde kaçırmadım süpeeer.

    YanıtlaSil